Kinderopvang op de boerderij

Kinderopvang bij Kids & Animals betekent niet alleen het kind een fijne, vertrouwde plek bieden, maar ook kennis te laten maken met de natuur en de dieren. Dagelijks gaan de kinderen naar de stallen; spelen in de stal, voer aanschuiven, de geur van kuil ruiken en voelen. Op mooie dagen buiten picknicken, genieten van de  geur van het versgemaaide gras en wordt er gevliegerd. Bij slecht weer gaan de kinderen stampen in de modder of doen ze een regendans, voelen hoe je nat wordt en daarna binnen heerlijk opwarmen. 

Gewoon lekker spelen in de zandbak kan natuurlijk ook! Spelenderwijs steeds meer leren over de natuur: melk komt niet uit een pak, maar van de koe, wat groeit en bloeit er allemaal en hoe gaan dieren en mensen met elkaar om? 

--break--

Kids & Animals kenmerkt zich door:

  • een prachtige locatie: de boerderij, met een dagelijks bezoekje aan de stal
  • altijd bereid om mee te denken bij het (incidenteel) ruilen van dagen 
  • ruime openingstijden: 07.00 uur - 18.30 uur
  • horizontale leeftijdsindeling: babygroep 0-1 jaar, dreumesgroep 1-2 jaar, jonge peutergroep 2-3 jaar, peutergroep 3-4 jaar                                              
  • gebruik van ambachtelijke producten
  • milieubewust
  • een gezond voedingsbeleid
  • dagelijks veel bewegen, bij voorkeur buiten
  • een vast, stabiel team; medewerkers die werken vanuit passie

Missie:

In het perspectief van het kind

Kids & Animals wil ieder kind de ruimte bieden om te zijn wie hij is, een kind benadert de wereld zonder oordeel en staat open voor nieuwe ervaringen. De medewerkers van Kids & Animals willen vanuit deze zelfde open blik en met passie, het kind stimuleren, zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen in zijn eigen tempo en binnen de eigen mogelijkheden.

 

Visie:

Vanuit de kernwaarden Respect, Ruimte en Positieve aandacht, dagen medewerkers van Kids & Animals het kind uit om zich spelenderwijs de wereld eigen te maken. Ieder kind wordt Respectvol benaderd en krijgt Ruimte om te zijn wie hij is. Vanuit Positieve aandacht bieden we het kind activiteiten aan die afgestemd zijn op zijn leeftijd en mogelijkheden. De pedagogische medewerkers zorgen met hun warme geborgenheid ervoor dat een kind zich veilig voelt, dit draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind. 

 

Onderdeel van Kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer

Sinds juli 2022 is Kids & Animals onderdeel van Eigen&Wijzer. Vanuit een gezamenlijke visie bieden wij kinderen iedere dag de best mogelijke kinderopvang, bestaande uit liefdevolle zorg, persoonlijke begeleiding bij ontwikkeling, natuurbeleving en vooral veel plezier maken samen met andere kinderen. Eigen zijn en wijzer groeien, onder de professionele begeleiding van de pedagogisch medewerkers van Kids & Animals.

Snelkoppeling

227

Inschrijven

Enthousiast geworden? Kijk voor meer informatie bij aanmelden en plaatsing en vul het inschrijfformulier in.

 
33

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie